Wat eten en drinken luipaarden?

De luipaard is 's nachts of in de schemering actief. Hij jaagt meestal 's avonds of 's nachts. De luipaard jaagt zelden overdag, omdat hij dan te veel opvalt. Overdag rust de panter meestal tussen struikgewas of in een boom. Het zijn echte roofdieren en jagen op zwijnen, antilopen, herten en wilde geiten. Van grotere dieren
kunnen ze soms wel twee weken eten! Luipaarden eten ook kleinere dieren, zoals hazen, apen, jakhalzen, knaagdieren, slangen, vogels, vissen en insecten. Afrikaanse luipaarden nemen hun prooi mee een boom in, waar ze die opeten. In een boom zijn luipaarden meestal veilig voor andere roofdieren, als leeuwen en gevlekte hyena's, die zijn prooi kunnen stelen. Zoals zoveel dieren drinkt de luipaard water uit plassen en beekjes.

 

In onze webshop in de categorie "luipaarden" vind je al onze producten met de luipaard in de hoofdrol. We hebben diverse leuke luipaarden beelden, kandelaars, sierkussens en heel veel andere leuke producten in de vorm van een luipaard of met een luipaardprint. Klik hier om direct naar de categorie luipaarden in onze webshop te gaan.

Luipaard met prooi etend in een boom