Kijk voor het nieuwste aanbod in onze vernieuwde webshop: www.krokomingo.nl

Zijn luipaarden gevaarlijk?

Meestal zijn luipaarden ongevaarlijk, tenminste als je ze met rust laat. Echter, als je luipaarden op stang jaagt, plotseling stoort of wanneer ze gewond zijn, kunnen luipaarden heel erg gevaarlijk zijn. Ook moet je erg oppassen als de luipaard welpjes heeft want ze kunnen dan al snel jou als een bedreiging zien en dan worden ze ook heel agressief. En denk niet dat ze je lief vinden als je ze eten geeft, want dan worden ze juist agressief.

Kom je een luipaard tegen, zorg dan dat je het dier niet aankijkt en probeer hem te negeren. Als een luipaard door heeft dat je hem gezien hebt, kan hij zich bedreigd voelen en je aanvallen. Als de luipaard je waarschuwt door te brullen, loop dan langzaam, zijwaarts van het dier weg.

De jachttechniek van de luipaard is om zijn prooi in een hinderlaag te lokken of hem te besluipen. In beide gevallen probeert ze zo dicht mogelijk bij zijn doel te komen. Vervolgens springt hij op een korte en explosieve wijze op zijn prooi en breekt de nek.

 

In onze webshop in de categorie "luipaarden" vind je al onze producten met de luipaard in de hoofdrol. We hebben diverse leuke luipaarden beelden, kandelaars, sierkussens en heel veel andere leuke producten in de vorm van een luipaard of met een luipaardprint. Klik hier om direct naar de categorie luipaarden in onze webshop te gaan.

Gevaarlijk uitziende luipaard met een blik loerend op een mogelijke prooi