Kijk voor het nieuwste aanbod in onze vernieuwde webshop: www.krokomingo.nl

Zijn uilen vogels?

Uilen zijn vogels. Wel zien uilen er anders uit dan de meeste vogels. Wat vooral anders is aan een uil, is dat zijn grote ogen voorop zijn kop zitten en dat hij rondom zijn ogen allemaal veertjes heeft zitten. De klauwen aan de poten kunnen uilen ver spreiden. Omdat uilen gaten hebben in hun nekwervels kunnen ze hun kop heel ver ronddraaien. Deze gaten voorzien de slagaders van een beschermende luchtlaag. Anatomische afwijkingen in de nek zorgen ervoor dat sommige uilen hun kop tot wel 270 graden kunnen draaien

Ondanks dat uilen vlees eten en op prooidieren jagen worden ze niet tot de roofvogels gerekend. Dit komt doordat ze duidelijk een andere bouw hebben dan roofvogels. Roofvogels hebben namelijk drie tenen van hun klauwen naar voren gericht staan en één teen naar achteren. Dit hebben uilen niet.

 

In onze webshop in de categorie "uilen" vind je al onze producten met de uil in de hoofdrol. We hebben diverse leuke uilen beeldjes, sierkussens met uilen, peper- en zoutstelletjes met uilen en meer. Klik hier om direct naar de categorie uilen in onze webshop te gaan.

mooie uil met gespeide vleugels